محل تبلیغات شما

کتاببوکو حرام؛ از دعوت مسالمت‌آمیز تا جهاد مسلحانه» به قلم سیدعلی نجات پ‍ژوهشگرمهمان پژوهشکده مطالعات استراتژیك خاورمیانه، توسط مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللیابرار معاصر تهران منتشر شد.

آنچه درادامه مطلب می‌خوانید بخشی از مقدمه كتاب می‌باشد:

 گروه‌های سلفی به‌ویژهجریان‌های سلفی جهادی و تکفیری در سال‌های اخیر به‌تدریج درحال انتقال از منطقهغرب آسیا به‌سمت قاره آفریقا هستند، به‌طوری‌که این قاره درحال تبدیل شدن به کانوناصلی گروه‌های سلفی در جهان است و به‌دلیل آسیب‌پذیری‌های متعددی چون: دولت‌هایضعیف و ورشكسته، بحران‌های ی، اقتصاد شكننده، مرزهای نفوذپذیر، ناتوانینیروهای انتظامی و ضعف ارتش، دسترسی گسترده به تسلیحات، و حمایت مالی ازسویكشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، محیط مساعد و مناسبی برای گروه‌های اسلام‌گرایافراطی به‌شمار می‌رود.

 از دهه۱۹۹۰، گروه‌های سلفی جهادی به‌طور سازمان‌یافته فعالیت خود را در سراسر قاره آفریقاگسترش دادند و موج جدیدی از خشونت را در كشورهای مختلف آن به نمایش گذاشتند.خطرناک‌ترین این گروه‌ها در غرب آفریقا بوکو حرام» است که علاوه‌بر نیجریه، دركشورهای مجاور آن نظیر: چاد، كامرون و نیجر نیز حضور دارد.

بوکوحرام در ابتدای شکل‌گیری، در قالب جنبشی تبلیغی ظاهر شد که به‌صورت مسالمت‌آمیزفعالیت می‌کرد؛ اما به‌تدریج جهاد مسلحانه و اعمال خشونت‌آمیز جایگزین رویكرد صلح‌آمیزاین گروه شد. درواقع، تا زمانی که محمد یوسف، رهبری آن را برعهده داشت، برای رسیدنبه اهداف خود در زمینه کاهش فساد و مشکلات ی و اقتصادی دولت، راه‌های مسالمت‌آمیزرا درپیش می‌گرفت؛ اما پس از كشته شدن وی در ژوئیه ۲۰۰۹ به دست نیروهای دولتی،فعالیت گروه به سمت مرحله نظامی، خشونت و جهاد مسلحانه كشیده شد.


ادامه مطلب در پژوهشکده مطالعات خاورمیانه

آینده ائتلاف‌های منطقه غرب آسیا

سناریوهای مطلوب رژیم صهیونیستی در بحران سوریه

خاورمیانه: اکنون و آینده

سلفی ,جهاد ,مسالمت‌آمیز ,آفریقا ,فعالیت ,گروه‌های ,جهاد مسلحانه ,سلفی جهادی ,در كشورهای ,پژوهشکده مطالعات ,گروه‌های سلفی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Hugh's style نمایندگی سلمان فارسی همسفران فال ماه misizesi quiprimdifto necksocarab هیئت ابوالفضل العباس_.روستای جوزاربکش _.شهرستان نوراباد ممسنی مگس پرون *چکاد* credkaimera